17 Nisan 2013 Çarşamba

Seramik Rölyefler burs olacak

Seramik Rölyefler burs olacak
Türk Kadınlar Konseyi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Manisalı Melahat Uz, Anemon lalesi, çiçek ve tabiat figürlerinin işlenildiği seramik hamuru ile yapılan 36 rölyef tabloyu İzmir’de sergiledi. Vali Halil İbrahim Daşöz ve eski bakan Işılay Saygın’ın açılışını yaptığı sergide satılacak eserlerden elde edilecek gelir öğrencilere burs olarak aktarılacak.
Manisa, TKK - 26.03.2013 / 14:29
Melahat Uz’un Manisa’daki ev atölyesinde Manisa Anemon lalesi, çicek ve tabiat figürlerinin işlenildiği seramik hamuru ile yapılan toplam 36 rölyef tablo İzmir’de Symrna Park İdea sosyal tesislerinde sergilendi. Balıkesir Kız Meslek Lisesi El Sanatları bölümü ardından İzmir Olgunlaşma Enstitüsü El sanatları bölümünden mezun olduktan sonra resim ve el sanatlarına olan ilgisini profesyonel hayata taşıyan ve birçok sergi açan Melahat Uz İzmir Symrna’da 36 seramik rölyef tablolarını 2 bin ile 10 bin lira arasında satışa sundu.
Sanatçı Melahat Uz’u sergide Türk Kadınlar Konseyi üyeleri yalnız bırakamadı. Sergiye Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, Genel Başkan Yardımcısı Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri katıldı. Açılışı Vali Halil İbrahim Daşöz, Işılay Saygın ve üyelerle birlikte yaptı.
Sergi açılışında konuşan Melahat Uz; “Resim çalışmalarını Hülya Ersezgin, seramik çalışmalarını Ayseli Taşkıran’ın atölyesinde geliştirdikten sonra eserlerini genellikle kendi atölyemde çiçekleri konu alıp, Pastel, yağlı boya ve hamur seramik tekniklerini kullanarak yapıyorum. Bugüne kadar 2002’de Çeşme Kalesi, 2003’de Celal Bayar Üniversitesi, 2004’de  Manisa Belediyesi’nde Pastel yağlı boya karma sergilerine katıldım. 2005’de Elit Çarşı Sanat galerisinde Kişisel Pastel, 2006’da Anemon Otel’de Seramik Rölyef  çalışmalarımı sergiledim” dedi.
36 ESERİN GELİRİ ÖĞRENCİLERE GİDECEK
Bu sergilerden elde ettiği tüm gelirleri gönüllü olarak çalıştığı derneklere bağışlayan Melahat Uz, son açtığı 36 seramik rölyef tablodan oluşan sergiden de elde edilecek geliri öğrencilere burs veren Türk Kadınlar Konseyi’ne bağışladığını ifade etti.
DAŞÖZ TEBRİK ETTİ
Açılışta konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz ise böylesine güzel bir amaç ile yapılan ve birbirinden değerli Manisa lalesi Anemonun da birkaç tabloda yer aldığı seramik rölyef tabloların öğrenci burslarına kullanılmasının önemli bir nokta olduğunu belirterek Melahat Uz’u bu çalışmalarından dolayı kutladı.
ÖĞRENCİLER ADINA OLUMLU KATIKI OLACAK
Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın  da yaptığı konuşmada; “Melahat Hanım en aktif üyelerimizden biri, bizlere yaptığı yardımlar yanında  bu tür eserlerini sergileyerek elde edilen geliri de burs verdiğimiz öğrencilere bağışlıyor. Bu sergisi gerçekten çok muhteşem olmuş, Seramik rölyef sergisini de İzmir’in bu güzel sitesinde Smyrna’da açması öğrenciler adına  önemli katkı yapacak” dedi. 
***
Seramik eserler bursa dönüştü
Manisalı sanatçı Melahat Uz'un seramik rölyef tabloları Smyrna Park Evleri'ndeki sergide öğrencilere burs oldu
Giriş tarihi : 03.04.2013 16.54 Güncelleme : 16.54, Can CAN – Ali FİLİZKAN
Türk kadınlar konseyinin faal yönetim kurulu üyesi, Manisa el sanatları öğretmeni Avukat Emin Uz'un eşi Melahat Uz beş yılda gerçekleştirdiği birbirinden özel 36 seramik rolyef tabloları öğrencilere burs geliri oldu.
Melahat Uz'un Manisa'daki atölyesinde Manisa Anemon lalesi, çicek ve tabiat figürlerinin işlenildiği seramik hamuru ile yapılan toplam 36 rölyef tablo Symrna Park İdea'daki sosyal tesislerde sergilendi. Melahat Uz'u sergide Türk Kadınlar Konseyi üyeleri yalnız bırakamadı. Sergi, Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın Genel Başkan Yardımcısı Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri katıldı. Sergiyi de Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Işılay Saygın ve üyeler birlikte açtı.
Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın "Melahat hanım en aktif üyelerimizden biri, bizlere yaptığı yardımlar yanında zaman zaman yaptığı bu tür eserlerini sergileyerek elde edilen geliri de burs verdiğimiz öğrenciler adına yapıyor. Bu sergisi gerçekten çok muhteşem olmuş. Seramik rolyef sergisini de İzmir'in bu güzel sitesinde Smyrna'da açması da öğrenciler adına önemli katkı yapacak" dedi.
(Manisa; ALİ FİLİZKAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

merkezkonsey@gmail.com