5 Aralık 2013 Perşembe

KKTC; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel SİBER, "Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi" Heyeti ile Görüştü

Siber, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi'ni kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Latife Birgen ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Latife Birgen kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili plan hazırlandığı şeklindeki haberlere atıfta bulunarak, olası bir planın Cumhuriyet Meclisi tarafından incelenerek, güvenliği, eşitliği ve onurlu yaşamı tehdit eden unsurların kabul edilmemesini istedi.
Birgen, Meclis tarafından kabul edilen Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi’nin de icraata dökülmesini talep etti.
SİBER:
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs sorunuyla ilgili çözümün zorla empoze edilmeyeceğini hatırlatarak, varılacak uzlaşının referanduma sunulacağını söyledi.
“Halka güvenmek gerek” diyen Siber, bu tür anlaşmalarda kazan kazan prensibinin ön planda tutulması gerektiğini, aksi halde çözümsüzlüğün daim olacağını anlattı.
Çözümsüzlük halinin toplum üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade eden Siber, çözüme hazırlığın en iyi yolunun kurumları güçlendirmek olduğunu dile getirdi.
Siber, kadın hakları konusunda da, Meclisteki temsiliyet oranının, Kıbrıslı Türklere yakışmayan bir durum olduğunu kaydederek, bu durumun kotalarla aşılabileceğini söyledi.
20.11.2013 16:17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

merkezkonsey@gmail.com